Ezen a térképen a kiválasztott madár adatbázisunkban megtalálható előfordulási helyeit láthatja. Markerek összekötése > Ha szeretné látni, hogy az egyes megfigyelések időrendben hogyan követték egymást, akkor ezt megteheti a térkép fölötti jelölő négyzet használatával!

A térkép alatt további hasznos információkat olvashat! Az adatbázis további részeit a bal felső Menü használatával érheti el.

Kérjük, hogy olyan adatot NE töltsön fel az adatbázisba, melyet korábban már megküldött a Madárgyűrűzési Központ részére, s azokat a megfigyelési adatokat, melyeket a CR-BIRDING online adatbázisba feltölt, NE küldje meg a Központ részére is!




Markerek összekötése

 

A térképi alkalmazás a közeli pontokat kék (1-9 pont), sárga (10-99 pont) és piros (100 pontnál több) körökkel jelezve összevonja, s a kör közepében megjeleníti az összevont pontok számát. Ezekre a körökre kattintva, az összevont pontokra nagyítódik a térkép.

A megfigyelési pontokat jelölő markerekre kattintva, egy felugró szövegbuborékban olvasható az adott megfigyelés néhány adata. 

Az adott madár időrendben legkorábbi adata sárga markerrel van jelölve, a legutolsó pedig pirossal. Ha már kettőnél több adattal rendelkezünk az adott egyedről, akkor az első és utolsó észlelési helyek közötti markerek kék színnel jelennek meg. 

 

Néhány információ a térkép mozgatásáról

+ A Google térképet a bal felső sarokban található gombokkal (+/-) és „csuszkával” vagy a görgős egereken scrollozással tudja nagyítani/kicsinyíteni.

+ A térképet az egér mozgatásával és bal gombjának egyidejű lenyomásával vagy a bal felső sarokban látható nyilakra kattintva tudja bármely irányban mozgatni.